Om Frislev

En virksomhed med sjæl for godt design, lyd & oplevelse

Frislev Sirius

Lidt historie fra 2005

Frislev er en dansk virksomhed, som blev etableret i 2005. På det tidspunkt var udvalget af reoler med plads til hi-fi og trækning af kabler i reoler begrænset. Med erfaring fra radiobranchen og kendskab til installationer hos kunder udviklede Claus Frislev et design, der skulle være minimalistisk og samtidig være stærkt nok til at kunne holde til de tunge forstærkere og højttalere, der skulle skjules bag stoflåger. Dette koncept tog hurtigt fart og blev solgt i butikker både i Danmark og Norge. Frislev blev et registreret varemærke.

Lidt historie fra 2011

I 2011 blev de første af Frislevs indbyggede højttalere fremstillet i reolerne. Som musiker mærkede Claus, at lyden fra de gode højttalere ændrede sig markant ved at blive placeret bag stoflåger i en reol. Højttalere er jo ikke ligefrem designet og tilpasset til denne placering. Vi kunne tydeligt høre forskellen, da vores højttalere nu var tilpasset til at være i reolen. Nu havde vi virkelig noget, der var kone-venligt med god lyd :-)

Frislev Libra - Concentus Eight Surround/Atmos - Sound System

Lidt historie fra 2019

2019 indgik vi et samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste lyd­ingeniører, som havde været med til at udvikle kendte high-end mærker. Vi fik udviklet to systemer: Concentus Two (C2), der udelukkende spiller stereo, og Concentus Eight (C8), der både kan spille stereo og udbygges til komplet Dolby Atmos. Alt blev nøje udmålt og tilrettet.

Det vigtigste i processen var at bruge vores ører: Lyder instrumenterne rigtigt? Efter nogle få justeringer opnåede vi flotte resultater. Systemerne skulle også kunne bruges med Google Home og Apple Home samt kunne streame musik helt op til 24 bit/192 kHz.

  • Claus Frislev

    Udvikling, salg mm.
    Claus har bla. en fortid med salg af hi-end lydsystemer fra SA, Primare, Audiovector, Arcam, Audiolab, Flatline kabler og mange andre mærker. Hi-fi entusiast og musiker.

  • Søren Skovgaard

    Søren står for montage, demo, fremvisning i hjemmet, salg, mm. Ligeledes alt inden for montage til Erhverv.